جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
انتخاب پارچه مناسب کت و شلوار

راهنمای جامع خرید پارچه فاستونی: از انتخاب تا دوخت

پارچه‌های فاستونی از الیاف استیپل بلند پشم تولید می‌شوند. در مرحله شانه‌زنی الیاف پشم، لیف‌های بلند از لیف‌های کوتاه جدا می‌گردد و طی فرآیند ریسندگی به نخی نرم و صاف تبدیل می‌شود. پارچه فاستونی در دوخت کت و شلوارهای مردانه، مانتو و شلوار اداری زنانه بسیار کاربردی است. این پارچه تنوع بالایی در وزن و طرح دارد و به همین دلیل با توجه به وزن آن، می‌توان در فصول مختلف سال از انواع پارچه فاستونی استفاده کرد. فاستونی‌های مرغوب از درصدهای متفاوت پشم و الیاف مصنوعی تولید می‌شوند. درصد این الیاف در پارچه، تعیین‌کننده مشخصات ظاهری و قیمت آن است. پارچه شبه فاستونی بیشتر از الیاف پلی‌استر و ویسکوز تشکیل شده است و میزان درصد ویسکوز و تراکم بافت، عوامل مؤثر بر کیفیت پارچه است. این پارچه مخصوص فصل خاصی نیست و به همراه پارچه فاستونی، انتخاب مناسبی برای استایل‌های رسمی ‌و کلاسیک است. در هنگام خرید و دوخت پارچه فاستونی بهتر است نکاتی را در نظر گرفت.

نکات کلیدی در خرید پارچه فاستونی

1. وزن

پارچه‌های فاستونی در وزن‌های متفاوتی برحسب اونس بر یاردمربع یا گرم بر مترمربع اندازه‌گیری می‌شوند. پارچه‌های سنگین‌، بادوام‌تر هستند و پارچه‌های سبک‌، خنک‌تر و مناسب برای فصل بهار و تابستان است.

2. درصد الیاف پشم در پارچه فاستونی

از فاکتور‌های یک پارچه فاستونی خوب و درجه یک، مقدار درصد پشم به کار رفته در آن است. معمولاً درصد‌های ۴۵ / ۵۵، ٢٠ / ٨٠ ، ١٠ / ٩٠ از رایج‌ترین نوع آن در بازار پارچه ایران است. در بین این اعداد، عدد کوچک‌تر نشان دهنده درصد پشم است. برای مثال، فاستونی ۴۵ – ۵۵ دارای ۴۵% پشم و55% پلی‌استر می‌باشد. میزان درصد پشم، راهنمای خرید پارچه است که با توجه به نوع پوشش و آب‌و‌هوای منطقه، می‌توان پارچه مناسب را انتخاب کرد.

3. بافت پارچه

 بافت‌های متداول پارچه فاستونی عبارتند از جناغی یا کج‌راه، بافت ساده و پیردوپل یا دندان‌سگی. بافت‌های جناغی متراکم‌تر، بادوام‌تر و برای دوخت کت و شلوار ایده‌آل هستند. فلانل پارچه ای با بافت ساده و مربعی شکل است و از ترکیب پشم با الیاف مصنوعی بافته می‌شود. زیردست این پارچه نرم است و به دلیل سهولت در دوخت، انتخاب مناسبی برای خیاطان تازه کار است. پارچه گاباردین پشمی، سبک و بافتی جناغی دارد و طرحی بسیار رایج برای دوخت لباس رسمی‌ است. در هنگام اتو کردن گاباردین، باید پارچه‌ای روی لباس پهن کرد تا خطوط درزها نمایان نشود. پارچه فیلافیل(fil-à-fil) نوعی  دیگر از پارچه فاستونی است که با استفاده از دو رشته رنگ مختلف در تار و پود بافته می‌شود. این پارچه معمولاً از 100٪ پنبه یا ترکیب پنبه با پشم تولید می‌شود. فیلافیل برای دوخت پیراهن، کت و شلوار و سایر لباس‌های رسمی به دلیل ظاهر ظریف و کمی براق خود، محبوب است.

4. رنگ و طرح

 رنگ‌ها و طرح‌هایی را انتخاب کنید که مناسب سبک پوششی شما باشد. طرح و تراکم پارچه فاستونی در نام‌گذاری انواع آن، نقش اصلی را دارد. پارچه دیپلمات اغلب به رنگ مشکی، سرمه ای و طوسی با خطوط عمودی نقره ای رنگ است. این پارچه برای دوخت کت و شلوارهای رسمی ‌و کلاسیک مردانه بسیار مناسب است. طرح سنجاقی یکی دیگر از طرح‌های جذاب فاستونی برای تمام فصول است. پارچه سرژه از الیاف پشم مرغوب به‌دست می‌آید و بافت جناغی و زیردست خشک و زبر دارد. سرژه دارای طرح راه راه باریک یا ملانژ است. طرح‌های شطرنجی نیز نام‌های متنوعی مانند شاهزاده والز(prince of walse) و ویندوپین(windowpane) دارند.

اشتباهات رایج در خرید پارچه فاستونی

به خاطر داشته باشید که پارچه فاستونی سبک تر با شماره سوپر بالاتر نشانه پارچه بهتر نیست. این شماره هیچ اطلاعاتی در مورد بافت و وزن پارچه ارائه نمی‌دهد. عدد سوپر برای مقایسه کیفیت پارچه فاستونی در بین تولیدکنندگان متفاوت نیز کاربردی ندارد. هم چنین سبکی یا سنگینی پارچه دلیلی بر خنکی یا گرم بودن آن نیست.

منبع

https://www.gentlemansgazette.com/worsted-wool-suiting-guide/

بو، گ.، راهنمای جامع پارچه برای طراحان مد و لباس، ترجمه ملیحه ملائی، انتشارات جمال هنر، تهران،1397

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید
برترین مطالب

محصولاتــــــــ سیناتکســــــــ

A BETTER WAY TO BUY SUIT FABRICS
As Exon Tex team, we are a producer of polyester-viscose suiting. The mission is to produce a variety of worsted and semi-worsted fabrics along enhancing the quality of our fabrics.

If you have any questions or queries we will always be happy to help. Please get in touch and our expert support team will answer all of your questions.

Email: Exontexgroup@gmail.com
Phone: (+98)21 88 100 359
Cellphone: (+98)912 450 3946
Whatsapp: (+98)933 444 4309